Reforma zdravstva je nujna

Reforma zdravstva je nujna

nsi - ogled mesta (2)V četrtek, 10. marca 2016, sta se v Kranju na svoji 2. redni seji sestala IO in svet Ženske zveze NSi. Po odstopu Nadje Prosen Verbič je bila za novo članico IO NSi – krščanski demokrati izvoljena Marija Rogar ter za novo predstavnico v svetu NSi Mojca Stoschitzky. Članice so se pogovarjale o težavah, povezanih z migrantsko in begunsko krizo ter določile datum za aprilsko okroglo mizo z naslovom Država kot družbenica v družinskem gospodarstvu. Predavatelj bo predstavnik civilne iniciative Družinska pobuda.
Po seji se je večina prisotnih udeležila okrogle mize – pogovora v Mestni knjižnici Kranj: Reforma zdravstva je nujna. Ukrepe NSi za boljši zdravstveni sistem je predstavil predsednik Sveta NSi Matjaž Trontelj, eden od snovalcev reforme, ki išče za uporabnike najustreznejšo, za državo pa finančno najbolj vzdržno rešitev. Pogovor je povezoval Matej Dolenc, MO NSi Kranj. Uvodoma sta vse prisotne nagovorili novoizvoljena predsednica MO Kranj Irena Dolenc in Mojca Kucler Dolinar, predsednica ženske zveze, ki je med drugim izpostavila :
“Težave in napake v zdravstvu so občutljiva tema, ki nikogar ne pušča ravnodušnega; ne pacientov, ne zdravstvenih delavcev. Za uspešno delovanje zdravstvenega sistema je potrebna učinkovita organizacija zdravstvenih inštitucij, zdrava konkurenca, pa tudi zagotavljanje denarnih sredstev v višini, ki bo omogočala, slediti hitremu razvoju na področju medicine. Problematika se je vrsto let zanemarjala in odhajanje zdravnikov in sester v tujino je le logična posledica tega. Vsi smo pravzaprav na istem bregu. Skupen cilj so zdravi prebivalci, otroci, mladostniki, odrasli, upokojeni in zaposleni s čim manj zgubljenimi dnevi zaradi bolezni. Nova Slovenija želi s svojimi predlogi dodati svoj del.”