Mojca Kucler Dolinar se je udeležila Poletne akademije v Rimu

mkdMojca Kucler Dolinar se je v okviru Ženske zveze Evropske ljudske stranke (EPP-women), Evropske unije žensk in Državljanske platforme žensk udeležila tradicionalne Poletne akademije za vodilne ženske z naslovom ŽENSKE IN PODJETNIŠTVO: soočanje z izzivi in prevzemanje tveganja. Srečanje je potekalo v Rimu.

Na začetku kongresa je vse navzoče pozdravila koordinatorka Mariya Gabriel, ki je tiskovna predstavnica Ženske zveze Evropske ljudske stranke ter tudi poslanka v Evropskem parlamentu. Doris Pack, ki je predsednica Ženske zveze Evropske ljudske stranke je v nagovoru poudarila pomen ženske vloge v današnjem času. »Ženske imamo v podjetništvu poslanstvo, zato bodimo nanj ponosne.«

Sledilo je predavanje dr. Marije Boban, ki je predsednica hrvaške Ženske zveze pri HDZ. V predavanju je statistično ovrednotila pomembno vlogo žensk v podjetništvu in njihov prispevek k rasti gospodarstva.

V nadaljevanju je dr. Angelika Winzig, članica avstrijskega zveznega sveta, predstavila primere dobre ženske prakse podjetništva v Avstriji. Anna Fagerström je kot nekdanja novinarka na TV Chanel 4, spregovorila o razlikah med ženskimi in moškimi podjetniki.

V nadaljevanju so sledila še druga predavanja o izzivih, s katerimi se srečujejo ženske podjetnice. V diskusiji je sodelovala tudi Mojca Kucler Dolinar, ki je povedala, da je treba vsebine podjetništva vpeljati že v zgodnje obdobje formalnega in neformalnega izobraževanja. Ni nujno, da se s tem področjem mladi srečajo znotraj svojih družin. Kucler Dolinarjeva je dodala: »Menim, da je bolonjska reforma, ki je bila politični konsenz tako na evropski ravni kot tudi širše, omogočila potencial. Politiki smo naredili veliko, sedaj pa je na akademski sferi, da te vsebine povzame v programe šol in fakultet.«

Na podlagi diskusije se bo oblikovala resolucija, ki bo predstavljena na kongresu Ženske zveze v začetku oktobra v Varšavi.